Thursday, July 21, 2011

2min Recipe How to make fried rice 【2分】チャーハンの作り方・レシピ

協力 カフェ&ギャラリー アンティグアwww.cafe-antigua.com チャーハンの作り方(日本語レシピは英語の後にあります) Easy & healthy Japanese Cooking How to make fried rice: Ingredients for two *480g Steamed rice *1/2 Japanese leeks *100g char siu (Chinese style BBQ pork) *1 teaspoon Chinese soup stock *2 teaspoons soy sauce *3 eggs *30g green pea *2 tablespoons oil -break an egg in a bowl and beat lightly -finely chop Japanese leeks -0cut char siu in 1cm cube -put oil in a frying pan and heat it up till the pan will start to smoke -put lightly beaten egg in a pan, and make it cook half done -add warm steamed rice and mix them together very well -add Japanese leeks, char siu, and green peas in a pan and mix them well -add Chinese soup stock and soy sauce to taste *Done!! 2人前材料・温かいご飯 480g ・長ねぎ 1/2 ・焼豚 100g ・中華だし 小さじ1杯・しょう油 小さじ2杯・卵 3個・グリーンピース 30g ・油 大さじ2杯調理方法・卵を割り、軽く溶く。 ・長ねぎをみじん切りにする。 ・焼豚を1cm角に切る。 ・フライパンに油を入れ、煙が出るくらいまでよく熱する。 ・フライパンに溶いた卵を入れる・火が半分くらい通ったらご飯を入れる・ご飯を卵を良く絡ませパラパラになるように炒める・長ねぎ、焼豚、グリーンピースを入れ、へらで切るように混ぜながら炒める。 ・中華だし、しょう油を入れ、味を調えたら完成です

No comments:

Post a Comment